Hverdagslykke (1)

Hvad er hverdagslykke for dig? Gør du dagligt nogle ting, som kun er for dig, og som gør dig glad? Eller har du glemt, hvad der lige præcis gør dig glad. Jeg tænker i udgangspunktet ikke i materielle ting eller mennesker, vi omgiver os med. Men hvor i din hverdag er du mest lykkelig?

Jeg har ikke altid tænkt det sådan, at hverdagen kan gøre mig lykkelig. Tidligere havde jeg travlt med at jagte fester, weekender, ferier etc, for der måtte lykken vente på mig. Jeg er (med alderen..) blevet klogere, og jeg håber, at vi med disse hverdagslykkelige indlæg kan blive inspireret af hinanden. Det er allerede godt i gang på de sociale medier, for det er blevet en “trend” at være lykkelig i nuet.

Personligt ved jeg, hvad der kan ske, hvis man for en periode glemmer sig selv, fordi man har for travlt med at tage sig af andre eller jage lykken til en senere begivenhed. Det være sig børn, kæreste, job, familie, en fest, en ferie etc. De er vigtige nuvel, men sørger du også for dig selv? Der er måske en grund til, at man I et fly påpeger vigtigheden i, at man selv skal tage iltmasken på før man hjælper andre. Hvis ikke du selv får et skud ilt, hvordan kan du så være noget for andre?

Jeg troede på et tidspunkt, at hvis andre var lykkelige, ville jeg være lykkelig. Så ville deres lykkelige tilstedeværelse gøre mig lykkelig. Men er det okay, at lade andre om ansvaret for at gøre dig lykkelig? Er det ikke alene dit ansvar at omgive dig med det, der gør dig lykkelig? Det er måske også et lige lovligt stort ansvar at lægge på andres skuldre; at gøre dig lykkelig. Det kan også være en farlig sti at bevæge sig ned ad, for hvis du er afhængig af andre mennesker for at gøre dig lykkelig, bliver det svært i det øjeblik, de ikke længere er tilstede omkring dig. Jeg mener ikke, at du ikke skal omgive dig med andre mennesker, som gør dig glad, men netop vigtigheden i, at du ikke har en sådan tilknytning til dem, at du ikke er glad, når de ikke er tilstede.

Hvad er hverdagslykke for dig?

Jeg kan tage mig selv i at høre en bestemt sang, nyde en smuk blomst i haven eller kravle ned under et tæppe om aftenen med en god kop te i hånden og lige dér i det øjeblik blive ramt af en lykkekuglen lige midt i maven. Når jeg oplever det, bliver jeg gang på gang bekræftet i, at jeg selv har ansvaret for den hverdagslykke jeg rammes af.

På et tidspunkt i mit liv, hvor jeg syntes, farverne i min hverdag var forsvundet, hvor jeg så verden i grådisede toner, blev jeg opfordret til dagligt at skrive 3 ting ned, som jeg skulle glæde mig til. Det kunne fx være at nyde en god kop te, læse i en bog, nyde den sidste solstråle i haven, meditere eller gå en tur. På daværende tidspunkt var det i det hele taget svært at finde på 3 ting, jeg kunne glæde mig over, for jeg havde glemt, hvad der gjorde mig glad. Jeg var så travlt optaget af, hvad der gjorde andre glade, at jeg ikke længere selv var glad.

Det lærte mig så meget om, at jeg skulle huske at holde af hverdagen (som min skønne farmor altid sagde. Og ja, det gjorde Dan Turell vist også i tidernes morgen). Det var en process for mig, som ikke kørte lige godt hver dag. Men langsomt fandt jeg frem til 3 ting dagligt og faktisk også 3 ting, jeg kunne glæde mig til i ugens løb.

Jeg skriver dem ikke ned længere, som jeg gjorde dengang. I dag er det blevet en god hverdagsvane; at nyde det i min hverdag, som gør mig glad.

Hverdagslykke. Det er en følelse, jeg er blevet afhængig af.

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvad der gør dig glad i hverdagen og lad os inspirere hinanden

Namasté,
Maria